Till:                                                                                                        Från:
Förvaltningsrätten i Uppsala                                                                 M. Hassan baygan
Box 1853                                                                                                Djäkneg15-10
751 48 – UPPSALA                                                                               754 23 – UPPSALA
 
 
                                            2014 – 02 – 17
 

Angående: Överklagan av förvaltningsrätten beslut att omhänderta och sälja/inlösa mina idrottsvapen Mål nr 1275-13 E  Enhet2.
 
Jag överklagar förvaltningsrätten beslut.
 
Jag har även överklagat ert tidigare beslut diarienummer 0300V01-Av-558-01382/2010 och lämnade till Uppsala Polis 2013-03-4
 
Jag påstår att ert beslut är helt politiskt och under säkerhetspolisens tryck. Den stämpel jag fått som lidande av vanföreställningar kommer genom SÄPO´s tryck på den som läckt. Dessutom har jag lämnat intyg från en annan läkare att jag kan behålla mitt idrottsvapen, men ni struntade i det. Ni välja vilket intyg ni vill. Det ni gjort är 100 % mot lagen.
 

Som jag skrev i tidigare brev fortsätter jag till EU kommissionen och anklagar er för att bryta mot svensk grundlag och i mitt fall handlar det om yttrandefrihet.


 
Ni kan fortsätta med er stämpel (vanförställning) och ta alla mina fri- och rättigheter, men i framtiden kommer ni få att skämmas och hela världen kommer att veta att det inte finns yttrandefrihet i Sverige utan om man uttalar en åsikt som är oönskad av makten då blir man stämplad (vilket är en sorts tortyr).
 

Jag polis anmäld SÄPO man har lagt ner ärendet. Hur kan man fortfarande säga att det finns demokrati och yttrandefrihet i Sverige?

Är det SÄPO som styr Sverige och bestämmer över alla och allting?

Kan Sveriges SÄPO tortyr folk (den värsta psykologik tortyr; Man föredra sitter i fängelse och stämpla som politisk fångare än stämplar som psykisk sjuk), men folk sitter här i Sverige och bedöma andra länder för samma sak. Det ser ut att SÄPO i Sverige har mer makt över alla än i de länder som kallas för diktator land som tortyr sina folk. SÄPO gör samma sak. Jag blev livs hotad men SÄPO och polis gjorde ingenting men det finns grop folk i Sverige om man bara säga saker om dem blir efterfråga om polisen och trakassera.

 

En viktig fråga som behöver svar:

När ni stämplar folk med ”har vanföreställningar" och vill omhänderta hans idrotts vapen betyder det att han på något sätt är farlig och inte bör gå till vissa ställen eller inte bör göra en del saker o.s.v.  samtidigt om denna person gör en del saker som folk normalt inte bör göra därför att han är  sjuk då  får han inget straff.

Med den stämpel man vet inte hur ska tolka rätt och fel och sina rättigheter. Ni måste skicka mig all information om vad ska jag göra, mina rättigheter, vart ska jag gå och inte gå o.s.v.

Får jag behålla knivar i mitt kök? Får jag, när jag går på utflykt med vänner, ha knivar som säljas i jaktbutiken för jakt med mig?

Kan jag vara ordförande för olika föreningar b.a. i en studentstad förening med runt 1000 studenter eller jag måste säga upp mig från alla föreningar?

Kan jag vara ansvarig för ett basketlag med minst 15 personer som mest består av PhD eller är doktorandstudenter?

Får jag organisera internationella konferenser och bjuda in de främsta professorerna från olika länder och Sverige (som jag har gjort och har en till på gång)? Jag efterfrågas av de mest kända svenska studieförbunden och även Svenska Akademin ger stöd i år.

Jag har massor med aktiviteter och bl.a. skriver jag om filosofi , politik och samhälle o.s.v. Har jag i så fall rätt att skriva vad jag vill, mot vem jag vill, med vilket språk jag vill och ingen har rätt att stoppa mig. Speciellt inte polisen och SÄPO ens om jag står mitt i stan eller framför polishuset utan tillstånd med högtalare.

Det finns massor med sådana frågor. Eftersom ni har börjat ta mitt idrottsvapen skall ert nästa steg kunna vara vad som helst och vilken dag som helst för att begränsa mig med alla möjliga medel.

 

Jag vill veta det, annars kan ju allt jag gör vara lagbrott eller … Det är i så fall inte mitt fel utan ert, eftersom jag inte är medveten om det. Därför att när man inte är medveten om något är man inte skyldigt utan den som är ansvarig för att ge information är skyldig.

Jag ska då inte få något straff utan ni ska få det istället för att inte ha lämnat tillräcklig information. Samtidigt bör ni betala skadestånd till mig för de problem som ni försatt mig i.

 

Ni eller du som beslutar kan i framtiden inte be om ursäkt eller säga det var tjänstefel. Ingen domare (ni dömer också och är jurister) ska göra tjänstefel. Den vanliga tjänstemannen som inte kan jobbet kan säga så, men inte någon på den posten. Du Annika Lowe´n och Anna Ljung som undertecknar ni är då skyldig.

 

Dömarna ska vara modiga och inte vara räd från någonting. Om någon domare vara räd från någon eller någon organisation (i mitt fall SÄPO) då dess dom inte är rättvis allts.

Men en riktig filosof ska vara modigaste i hela världen. Jag är filosof och inte räd från ingenting. Vi har ett ordspråk ”en modig man dör bara en gång men en fegis dör varje moment”. Jag kommer aldrig stop säga vad jag tror är rätt ingenting kan stoppa mig utan bara döden. Jag är emot våld, krig, revolution (liksom kallar Arabiska vår) och jag skriver vem är bakom alla våld, krig och revolution (som kräver liv), fattigdom o.s.v. i världen. Det är de mördare och kriminella som ligger bakom alla dessa är sur på mig och stämpla mig med Vanföreställning.

 

 

Med vänlig hälsning

 

 

M. Hassan Baygan

 


Kopia till:
EU kommissionen, Högsta Förvaltningsdomstolen, Uppsala Polis, Massmedia i Sverige och utomlands, FN, Amnesty International, alla politiska partier, diskriminerings ombudsman, hundratals vänner och andra politiska och mänskor rätts aktivister, facebook, min hemsida och även de som bryr sig och översätter till andra språk kommer att vidarebefordra