Till:                                                                                  Från:

Europeiska gemenskapernas                      M. Hassan Baygan              

Kommission                                                                    Djäkneg15-110

(att: generalsekreterare)                                                   75423 - UPPSALA

Rue de la Loi 200                                                            SWEDEN

B-1049 Bryssel                                                               tfn nr. 0046 18 240 439

BELGIEN                                                                       hassan@baygan.net

                                                                                       www.baygan.org

                                                                                       Svensk medborgare

                                                                                       530110-1217

 

 

2014-02-17

 

 

 

Angående: Sveriges Högsta förvaltningsdomstols beslut. Mål nr. 5368-12 datum 2012-10-17

 

och Förvaltningsrätten i Uppsala beslut. Mål nr 1275-13 E Enhet 2

 

 

Här med överklagar jag Sveriges högsta förvaltningsdomstols och Förvaltningsrätten i Uppsala beslut.

 

Jag bifogar mitt svar till Förvaltningsrätten i Uppsala beslut. Det visar solklart att de har tagit en av mina mänskliga rättigheter från mig och det kommer att fortsätta. SÄPO har gjort mycket mot mig (och mot många andra som har berättat det för mig. Jag vill vara deras röst också) och de kommer inte att sluta. Allting visar att SÄPO står bakom och det intyg om vanförställning som en av deras läkare har skrivit, men de vill inte lyssna på andra. De respekterar inte det intyg som en legitimerad läkare skickade till polis, om att jag kan behålla mina vapen. Det betyder att läkarna vet att jag inte har den sjukdomen men de vågar inte säga någonting direkt. En av läkarna såg mig på stan och bad om ursäkt för han kände sig tvingad av SÄPO att skriva mot mig. Han vågar inte stå emot SÄPOs order.

 

När SÄPO stämplar folk då kan rykten spridas och var man går kan man bli dåligt behandlad. Det påverkar kanske EU kommissionen också och ni kanske tror att jag är farlig och också ser farlig och sjuk ut. Därför tänker jag skriva väldigt lite om mig själv och skicka en del bevis liksom meritförteckning och tidningar. Fast jag har gjort mycket mer för Sverige både inom ekonomi, vetenskap och samhälle.

 

Jag har 3 barn som enligt psykologer inte var bara duktiga utan skärpta. Min dotter blev advokat (inte Jurist utan Advokat) när hon var bara 26 år. En av mina söner är master i statsvetenskap och yngsta född 1987 har läst först 4 år biomedicin. Han ville bli forskare men ångrade sig och går nu 3: e året på läkarlinje. Från en sinnessjuk pappa sådana barn?!!

 

Själv har jag massor med universitetsutbildning. Se bifogad CV.

 

Många människor säger att jag ger väldigt mycket positiv energi. Många ungar kallar mig pappa och önskar att jag var deras pappa. Många i hela världen (i Sverige och utomlands) kallar mig som heliga människor även Jesus. Bara en ex. när jag var 50 år kom en svensk 30åring fram till mig och kramade mig och grät och sa att han önskade att jag var hans pappa. Det händer mig hela tiden även den här månaden.

Jag har ca 80 artiklar om filosofi, historia, samhälle, litteratur o.s.v. på min hemsidan om ni vill veta hur jag tänker  kan ni läsa dem. Då ni kan förstå varför SÄPO stämplar mig sjuk.

 

Jag har många vänner som är akademiker i hela världen. Jag har även många vänner som är läkare och även psykologer (även här i Uppsala och några av dem är medlem i föreningar som jag är ordförande i) de säger till mig att de skäms att jag blev stämplad på det sättet eftersom jag är klokare än dem.

Vad jag begär är solklart först och främst att få ett öppet och rättvist möte med legitimerade psykiater och psykologer i närvaro av massmedia för att undersöka mitt psykiska tillstånd. I annat fall begär upprättelse och skadestånd för förolämpning och förtal.

Fysiskt jag är en av mest friska i världen med 61 år spelar jag basket med unga 20- 30 åringar och springer lika mycket som dem. Jag har aldrig haft ont därför jag vet inte vad ont innebär.

 

Hur kan jag vara bara sjuk i Sverige och här också bara i SÄPO´s ögon?  

Varför har så många kloka och visa människor i hela världen på högsta akademiska nivå kontakt med mig och samarbetar med mig och deltar i konferenser som jag organiserar?

Varför publicerar en del internationell radio och TV mina artiklar?

 

Frågan är: är det SÄPO som bestämmer i Sverige eller regeringen och politiker?

Jag vet att många politiker stödjer mig. En av dem (har Ph. i historia) och var Uppsala polis ordförande  2 mandatperioder. De skrev till polishuset, men polisen lyssnar inte på någon. SÄPO beter sig som diktator eller härskare. Jag har kontakt med en del riksdagsledamöter och de har aldrig trott att jag har vanförställningar.

 

Varför SÄPO erbjud mig 5 000 000: - för att jag ska hålla tyst?

Gör man så med någon som är stämplad för sinnessjuk?

Jag har skrivit en artikel om det. Den finns på min hemsida. Dessutom har en del politiska partier och organisationer lagt den på deras hemsida. Ni kan se allt på min hemsida. www.baygan.org

 

 

Pga alla dessa problem insisterar jag på att först och främst bli undersökt psykiskt. Jag tycker att den som sprider förtal bör ställas inför rätta. Allt som händer som omhändertagande av mina idrottsvapen, arbetslösheten (fast jag har gjort saker för Sverige som landet kan spara miljoner kronor/år.  Jag bifogar dokument för detta). Alla konsekvenser kräver att jag får en riktig och fri undersökning.

 

Vad säger lagen om någon stämpla om förtal som förstör människors liv. Jag anser att de måste kunna bevisa att jag har vanförställningar. Jag litar inte på läkarna i Sverige därför att de är väldigt rädda för SÄPO.

 

Jag anser beslutet är ett brott mot mina grundläggande mänskliga rättigheter, mot Europakonventionen mot mänskliga rättigheter, mot Förenta nationernas deklaration om mänskliga rättigheter och mot Sveriges grundlag om yttrandefrihet.

 

Och det är liktydigt med psykisk och social tortyr.

 

Jag begär att detta beslut omedelbart tas tillbaka. Om det består minsta tvivel om att jag har vanföreställningar begär jag ett öppet och rättvist möte med legitimerade psykiater och psykologer i närvaro av massmedia för att undersöka mitt psykiska tillstånd. I annat fall begär jag upprättelse och skadestånd för förolämpning och förtal.

 

 

 

MVH

 

 

 

M. Hassan Baygan

 

 

Kopia till:

Högsta Förvaltningsdomstolen, Förvaltningsrätten i Uppsala, Uppsala Polis, SÄPO, Massmedia i Sverige och utomlands, FN, Amnesty International, Alla politiska partier, Politiska och människorättsaktivister, Ambassader, Min hemsida och facebook, De som bryr sig och översätter till andra språk, Hundratals vänner.